Ezek mind bizonyított tények. Jó tudni!

Sokan nem is tudják, hogy mi az a kávéfüggőség. Egy csésze forró kávé reggel már egy rituálé. Az orvosok a világ minden tájáról állandóan azzal riogatják a kávézás szerelmeseit, hogy azok kedvenc itala mennyire káros hatást gyakorol az emberi szervezetre. De az ördög valóban olyan ijesztő, mint amilyennek lefestik? 

Kiderült, hogy a híres zeneszerző, Beethoven, szintén lelkes kávészerető volt, naponta pontosan 60 szemből főzött kávét magának, és a nagy Voltaire akár 50 csésze kávét is megivott naponta, és emellett 83 évig élt.

A kávé nemcsak hogy nem károsítja az egészséget, hanem segít abban is, hogy sok nehézséggel megbirkózzunk.

7 bizonyított tény a kávéval kapcsolatban

1. Növeli az agy aktivitását

Tudtad, hogy a kávénak köszönhetően az ember figyelmesebb és jobban képes koncentrálni? De ez még nem minden… Kiderült, hogy a cukor a kávéval együtt a leghatékonyabban aktiválja az agy azon területeit, amelyek szükségesek a feladatok elvégzéséhez, ez a koffein és a glükóz kombinációjának köszönhető.

2. Növeli a vérnyomást

Ha valakinek alacsony a vérnyomása, egy csésze kávé kiváló gyógyszer. Ellenben a hipotóniás betegségben szenvedőknek, akiknek a kávézástól túlságosan felgyorsulna a szívverése, és megnőne a pulzusa, jobb, ha tartózkodnak a fogyasztásától. A magas vérnyomással küzdők biztonságosan ihatnak kávét, nem kell aggódniuk a vérnyomás-növekedés miatt, mert eme élénkítő ital rendszeres fogyasztásához a szervezetünk egyszerűen alkalmazkodik.

3. Erősíti az immunrendszert

A tudósok bebizonyították, hogy minél több pohár természetes, frissen őrölt kávéból készült italt fogyasztunk egy nap, annál kisebb a kockáztat, hogy idő előtt meghalunk. A napi kávé legoptimálisabb mennyisége 3 csésze. Tény, hogy ez az ital erősíti az immunrendszert, a májat, a szív- és érrendszert és javítja a gyomor- és bélrendszer működését is.

4. Segít a fejfájáskor is

Ha valakinek fejfájása van, vagy migrénben szenved, gyakran javasolják, hogy igyon kávét. Természetesen a kávé nem helyettesítheti a fájdalomcsillapítót, mert az az összes szükséges anyagot tartalmazza a különböző típusú fájdalmak elleni küzdelemhez. De ennek ellenére tény, hogy a koffeint kifejezetten hozzáadják az ilyen gyógyszerekhez, mivel 40%-kal növeli a gyógyszer hatékonyságát.

5. Csökkenti a stresszt és a depressziót

Amikor valaki kávét iszik, a szervezete dopamint és szerotonint termel, amelyek felelősek a jó hangulatért. A koffein, amely csak a kávéban található, stimulálja a központi idegrendszert, és ez megakadályozza a depressziós tünetek kialakulását.

6. Javítja a memóriát

Amikor a kávé memóriajavító hatásáról beszélünk, akkor ezalatt a rövid távú memóriát értjük, de ez is jó, mert kezdetben az információ a rövidtávú memóriába kerül, majd csak azután raktározza el agyunk a hosszú távú memóriába.

7. A kávé segít fogyni is

A koffein növeli a leptin hormon mennyiségét a szervezetben, ami súlyvesztéshez vezet. Bebizonyosodott, hogy a kávé szerelmesei sokkal nehezebben híznak, mint azok, akik nem fogyasztják ezt az italt, és az edzőteremben való edzés is hatékonyabb számukra.

Ha szereted a kávét, ne tagadd meg magadtól ezt az örömöt! De ne felejtsd el, hogy csak a természetes kávébabból készült ital fogyasztása hasznos, az instant kávé kevés koffeint és sok kémiai adalékot tartalmaz, valamint arról se feledkezzünk meg, hogy a kávét mindenféleképpen vízzel fogyasszuk. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!