Ezt nem lehet megunni!

A rántott húst elkészíteni nem nehéz feladat, mégis létezik 10 olyan titok, amit a háziasszonyok 95%-a nem ismer!

Vastagság
A rántani való húst célszerű nagyon vékonyra, 2-3 mm-esre klopfolni, mert így sokkal ízletesebb lesz, mintha vastag szelet húsból készítenénk!

Fűszerezés
Panírozás előtt sót és fekete borsot használjunk! Sokan bevetik a különböző hús fűszereket, ami nagy hiba!

Liszt
Igyekezzünk nullás liszttel panírozni.

Tojás
A tojásokhoz adjunk egy kevés ásványvizet vagy tejet és csak utána verjük fel őket. Van aki egy kis olajat is tesz bele, mert úgy egyenletesebben, szebben megmarad rajta a panír.

Panírmorzsa
Az igazi rántott hús finomra őrölt zsemlemorzsából áll, tehát kerüljük a durva, ropogós morzsát a panírozás során!

Sütés
Soha ne süssük vajban, csakis olajat, vagy forró disznózsírt használjunk!

Olajhoz
A felmelegített olajhoz viszont adhatunk egy kevés vajat, ami egy különleges, nagyon finom ízt ad neki.

Sütés
Gyakran forgassuk a hús szeleteket és a zsiradék csak éppen lepje el a hús szeletet!

Sütés után
Sütés után mindig hagyjuk lecsepegni a húst a felesleges zsiradéktól!

Trükk
Ha a húst olajjal megkened panírozás előtt, nem szárad ki a rántott hús!


HA TETSZETT A CIKKÜNK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!