Amit a rendőrök találtak, attól megszakadt a szívünk.

Sok idős pár él egyedül és napról napra kevesebb ereje marad magát ellátnia az egészségügyi állapota miatt. Amikor a magány eluralkodik rajtuk az tovább képes rontani az állapotukon.

Egyik nap a római rendőrség hívást kapott, miszerint egy idős pár otthonából hangos jajveszékelés és sírás szűrődött ki. A rendőrök azonnal indultak, hogy megvizsgálják, mi történik. A 89 éves Jole-t és a 94 éves Michele-t egyedül találták otthonukban.

Legnagyobb meglepetésükre semmilyen erőszaknak nem találták jelét, ahogy ez általában lenni szokott. Ehelyett az idős párt a televízió előtt ülve találták, amelyen éppen híreket néztek és hüledeztek a világ szörnyűségein. Előttük az asztalon pár darab pucér kenyér és kevés szőlő volt egy tányéron.

Rájöttek, hogy a párt nem kell megvédeni semmilyen betolakodótól csupán a végzetes magányuktól, amely öreg korukra elérte őket.

A rendőröknek az lett volna a dolguk, hogy felmérjék a helyszínt, megállapítsák, hogy mi történt, majd jegyzőkönyvet írjanak. Ehelyett úgy döntöttek, készítettek nekik egy egyszerű, ám ízletes vacsorát tésztából és parmezánból.

Próbálták a párt jobb kedvre deríteni, szóval tartani, egy kis társaságot biztosítani számukra a nagy magányban. A legértékesebb hozzávaló, amit ez a vacsora tartalmazott pedig nem volt más, mint az emberség.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!