Még a meleg rekord is megdőlhet.

A térségünket kitöltő szokatlanul enyhe légtömeget a vasárnap délután érkező hidegfront szorítja ki az országból. A hét utolsó napján tehát még jóval az átlag felett alakul a csúcshőmérséklet.

Többnyire csak átmeneti időszakokra szakadozik fel a felhőzet, de délen délután hosszabb időre is kisüthet a nap. Az ország középső és nyugati részén többfelé, keleten helyenként várható eső, zápor. A déli szelet elsősorban a Dél-Alföldön kísérhetik erős lökések, majd késő délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön 12 és 17, másutt 8 és 12 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a hidegebb.

Van rá egy kis esély, hogy megdőljön a meleg rekord!

Február 16-án a meleg rekordot Sopron tartja: 1998-ban  +22.2 fok volt, míg ezen a napon a leghidegebbet 1940-ben jegyezték fel: -35 fok volt Miskolcon.

Február 17-én a meleg rekordot Sellye tartja: 1998-ban  +18,6 fok volt. Ezen a napon a leghidegebbet 1940-ben jegyezték fel: -32 fokot mértek Putnokon.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!