Legyél körültekintő: az egyenruha önmagában semmire nem jogosíthat fel.

Bárkivel előfordulhat, hogy egy egyenruhás személy leszólítja, és nem győződik meg arról, hogy valóban jogosult-e az eljárásra.

Nem árt az óvatosság és a bizalmatlanság. Az alábbi eset is jó példa arra, milyen trükkös átverést lehet véghezvinni egy egyenruhában.

A belvárosi nyomozók három hét alatt vádemelési javaslattal zárták annak a román férfinak az ügyét, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt csalt ki külföldi turistáktól - olvasható a police.hu-n.

A nyomozás adatai szerint az 55 éves román férfi 2018. május 30. és június 5. között Budapest V. kerületében rendőrnek kiadva magát több külföldi turistát igazoltatott, majd a sértetteknél kábítószert és hamis pénzt keresett. A férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét rakta vissza, a többit észrevétlenül elrakta. Az álrendőr ezzel a módszerrel közel 100 ezer forintot csalt ki több turistától.

Az elkövető 2018. június 5-én este szintén rendőrnek adta ki magát és két német állampolgárt igazoltatott. Elkérte a pénztárcájukat, majd amikor visszaadta az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. A sértett az elkövető után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte, segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket és a kiérkezésükig visszatartotta a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgár ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!