Így is lehet viselkedni egymással.

A dugóban araszoló autósok mentettek meg egy idős sofőrt, akinek megállt a szíve vezetés közben. Azzal, hogy megálltak segíteni, a legnagyobb dolgot tették, amit csak tehet egyik ember a másikért: megmentették az életét.

A példás, egyben követendő összefogásról az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán:

„A reggeli dugóban araszolva állt meg a szíve annak a hatvan év körüli sofőrnek, akit a kormányra borulva vettek észre a közlekedésben résztvevő autósok. Többen is megálltak, majd azonnal a segítségére siettek. Négyen kiemelték a férfit a járműből és egy takaróra fektették. Nemcsak, hogy értesítették a mentőket, de a mentésirányító segítségével végzett vizsgálat után, azonnal meg is kezdték a férfi újraélesztését. A csapattá alakult laikus életmentők profi módon váltották egymást a mellkasi kompressziók közben, a hamar ha elyszínre érkező mentőmotor kiérkezéséig. Végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően stabil állapotban, esetkocsi szállíthatta kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk!

A négy elsősegélynyújtónak köszönjük az életmentő segítséget, bajtársainknak gratulálunk!”

Az eset Budán, az Alkotás úton történt, és egy közeli irodaház ötödik emeletén dolgozók is látták az esetet, közülük ketten azonnal lerohantak a bajbajutott emberhez és segédkeztek a mentésében.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!