Az életmentő természetes dolognak tartja, amit tett, és meglepődött az el­ismeréseken. Gratulálunk neki!

Matusz Gábor hazafelé tartott a munkájából, amikor észrevette a füstölő házat. Gondolkodás nélkül cselekedett: kimentette az idős nőt, majd a férfit, többször visszatért az égő házba, áramtalanította az épületet, segített a kiérkező rendőröknek elzárni a gázcsapot, széket, takarót hozott ki az idős nőnek, majd amikor a kiérkező szervek már kezelték a helyzetet, szépen haza akart sétálni, mint ha mi sem történt volna. A rend­őrök azonban felírták a nevét, ha szükség lenne a tanúvallomására. Tanúskodás helyett végül elismeréseket kapott a hősies helytállásáért.

– Mindenki gratulál, bár olyan is akadt, aki megrótt amiatt, hogy háromgyerekes apaként kockáztattam. Én nem éreztem ott azt, hogy bármit is kockára tettem volna, vagy hogy olyan nagy dolog volt az, amit tettem. De ha visszagondolok az esetre, azt el kell ismerni, hogy az emberek fel sem figyeltek a füstre, és másnak esze ágában sem volt bemenni az épületbe rajtam kívül. Mégiscsak két életveszélyben lévő embert segítettem ki, akik akár meg is halhattak volna, így örülök, hogy arra jártam és segíthettem – teszi hozzá Matusz Gábor.

A katasztrófavédelem hivatalos tájékoztatása szerint egyébként a családi ház konyhájában keletkezett a tűz. A konyhában berendezési tárgyak égtek, a tüzet a miskolci tűzoltók oltották el. A gyors intézkedésnek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!