Szélvihar és zivatar érkezik, több megyére ki van adva az emelt szintű riasztás. A Balatonon méteres hullámokra kell számítani.

Markáns hidegfront érkezett éjszaka viharos széllel és zivatarokkal.

A viharos szél miatt a fővárosra és több megyére másod-, számos megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre. 

A front nyomában a szél - előbb a Kisalföldön, majd egyre inkább délkelet felé terjedve - északnyugatira fordul és viharossá fokozódik, jelentősen csak hétfő estére veszít az erejéből.
    
Erősen viharos (90 kilométer/órát meghaladó) széllökésekre főleg a front érkezésekor az északnyugati határ közelében, a Bakonyban és a Dunazug-hegyvidéken kell nagy eséllyel számítani, de intenzívebb csapadékhoz kötődve egy-egy helyen máshol is lehetnek hasonló erősségű lökések. 70 kilométer/órát meghaladó széllökések viszont az ország nagy részén előfordulhatnak, legtovább a Győr-Szeged vonal széles sávjában.
    
Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a meteorológiai szolgálat. Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, szintén az erős szél miatt.

Az átvonuló hidegfront mögött jelentősen lehűl a levegő. A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn 9-15 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet 15-19 fok között várható. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!