Ha a plafonon, falon beázásszerű folt jelenik meg, és kaparászó hangot is hallasz, az komoly veszélyt jelenthet. Mielőbb intézkedj!

Soha nem látott méreteket öltenek Magyarországon a váratlan darázstámadások. Az a baj, hogy az emberek nem tudják, mit tehetnek, ha több száz vagy több ezer darázs megjelenik a közelükben.

Egy szakember jegyzése a Facebookról. Érdemes megszívlelni, amit mond!

'Azt hiszem nyugodtan írhatom, hogy soha nem látott méreteket öltenek Magyarországon a váratlan darázstámadások!
Egész nap izzik a telefonom, életveszélybe került családok hívnak akik pánikhangulatban vannak a telefon végén, hogy darazsak ezrei lepték el a házat, áttörve a plafont.
Ebben az évben 5 családot kellett azonnali hatállyal kilakoltatni, önkormányzati lakást biztosítani, a katasztrófavédelem segítségével! Ami idáig egy évben sem fordult még elő!

Nagyon kérek mindenkit, ha azt tapasztaljuk lakásunkban hogy plafonon, falon, beázásszerű folt jelenik meg, a plafonból DOROMBOLÓ, kaparászó hangot hallunk, semmiféleképp ne kezdjük el keresni a miértjét, mert nagy valószínűséggel több ezres darázsfészkünk van a ház falai között!


Ha kívülről azt látjuk hogy a széldeszkánál, madárdeszkánál repkednek befelé a darazsak, ebben az esetben a fészek a plafonban van, Semmiképp ne álljunk neki megoldani a bajt.
Minden esetben szakembert, 112- őt, 105-öt, kell értesíteni akik kiadják a szakember elérhetőségét! 
Sokan nekiállnak kemotoxozni, lángszórózni, csavarlazítózni, gázolajozni, betömni a bejáratot, purhabozni, stb stb. Ezekkel csak még nagyobb bajt okozunk!
A fészket úgy építik meg, hogy felépülnek a lépek, amit körbeépitenek egy több réteges szigetelő anyagból, ami nádból, növényi anyagokból épül.

Vagyis ha fújják rájuk a kemotoxot, stb csak a külső réteget fújják, a lépekig nem jut el a vegyszer!
A darazsak ha veszélyben érzik magukat, azonnal tömegesen támadnak, mindaddig még csak mozog az ember.
Egyetlen megoldása az hogy hozzáértő SZAKEMBERNEK el kell távolítani a fészket. Ez a végső 100 százalékos megoldása! Kérlek benneteket osszátok meg! Életeket menthet!!!!!!! Forrás: Facebook

Egy ekkora darázsfészek több kilót is nyom. Ne próbáld egyedül eltávolítani!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!