A hatóanyagukkal van gond, ezért nem lehet forgalomba hozni.

Felfüggesztették huszonhét vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását, mivel felmerült a gyanú, hogy minőségi hibás lehet a hatóanyaguk - adta hírül a hvg.hu.
Az OGYÉI honlapján a Kivonás/felfüggesztés menüpontban található táblázatban összesen huszonhét olyan gyógyszer található, amelyeket forgalmazását felfüggesztették pénteken. (megjegyzés: az oldal elérhetősége nem folyamatos. Ennek okát nem lehet tudni.)

Mindegyik készítmény hatóanyaga a valzartán, illetve egy részük vízhajtó hatóanyagot is tartalmaz. Akad olyan készítmény, amelynél csak bizonyos gyártási tételeket érint a felfüggesztés, a többinél viszont valamennyi fellelhetőt.

Mivel a hatóság részletesen, törzskönyvi szám, pontos név, összetétel és hatáserősség alapján jelölte meg, mely gyógyszerek forgalmazását függesztették fel, valószínű, hogy a valzartánt szedő betegek hozzájuthatnak gyógyszerhez most is, csak nem feltétlenül ahhoz, amit rendszeresen szednek, hanem valamelyik hivatalosan felajánlható helyettesíthető készítményhez. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!