A bank már megtette a szükséges biztonsági és jogi lépéseket, de minden ügyfélnek tudni kell róla!.

Netbanki belépéshez kérnek adatokat csalók az OTP Bank ügyfeleitől - közölte a pénzintézet.

'Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek bankunk nevében e-mailen próbálnak ügyféladatokat kicsalni. A hamis levélben arra kérik a gyanútlan ügyfeleket, hogy kattintsanak egy linkre, és ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat. Arra kérjük, hogy ne adja meg az adatait!' - szól az OTP netbanki felületén látható figyelmeztetés. A bank egyúttal közölte, megtette a szükséges biztonsági és jogi lépéseket.

A csalók körében népszerű az úgynevezett adathalász kísérlet, amellyel az ügyfelektől kérnek titkos adatokat, hogy hozzáférjenek például a netbanki fiókjukhoz.

Lényeges, hogy sem az OTP, sem a többi magyarországi bank soha semmilyen alkalommal nem kéri az ügyfelek titkos adatait e-mailben, sms-ben, vagy postai úton. Célszerű az ilyen típusú üzeneteket haladéktalanul törölni, a kapott e-mail mellékleteket pedig nem szabad megnyitni.

A Magyar Nemzeti Bank korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy aki mégis megadta volna a titkos adatait csalóknak, az haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a bankjával. Ezt most az OTP újra megerősítette és kéri az érintetteket, ismeretleneknek soha ne adjanak ki banki vagy személyes adatokat. Az OTP egyúttal azt kéri, hogy aki most mégis megadta volna az adatait, az jelentkezzen a banknál a 06 1 3 666 666-os telefonszámon vagy jelezze ezt az [email protected] címre küldött e-mailben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!