Szomorú: teljesen magára maradt a problémájával.

Hetven éves korában, egy idősek otthonában hunyt el Baleczky Annamária, az MTV egykori legendás bemondója, tévés újságíró.

Baleczky Annamária pénteken halt meg, az intézet Bay Évát értesítette a hírről, és azt mesélte a Lokálnak, hogy Baleczky nem tudta feldolgozni, hogy már nem tartottak igényt a munkájára.

– Pénteken telefonáltak az intézetből, hogy tudom-e a megmaradt rokonai elérhetőségét. Nagyon váratlanul ért a halálhíre – mesélte Bay Éva, egykori bemondónő, Baleczky kolléganője. – Mindenki másképpen dolgozta fel, amikor 1999-ben egy csapásra megszűnt a televíziókban a bemondói státusz, mert már nem volt ránk szükség. Annamari sajnos nem volt hajlandó elfogadni az elkerülhetetlent, nem akart szembesülni a valósággal, sokáig betegállománnyal próbálta elkerülni a kirúgását. De azt hiszem, hogy később sem tudta ezt feldolgozni. És sajnos egyedül maradt a problémájával.

Baleckzy bemondói karrierje a Magyar Rádióban kezdődött 1973-ban, ahonnan a Magyar Televízióhoz került, és 2000-ig ott is maradt. Műsorokat is vezetett (lottósorsolás, szilveszteri esztrdáműsor), szerepelt Bódy Gábor Nárcisz és Psyché című alkotásában is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!