A nagyüzemi tartású csirke húsa hormonokat és antibiotikumokat is tartalmaz. 3 kipróbált módszer, ami ezeket eltünteti.

A kereskedelemben kapható csirkehús zöme ipari tartásból származik, ahol elkerülhetetlen, hogy az állatokat hormonnal és antibiotikummal kevert takarmánnyal etessék. Ezek a gyógyszerek megtalálhatók a boltok pultjaiban lévő csirkehúsban.

Hogy nyugodtan együk a csirkét, alkalmazzuk az alábbi módszerek egyikét, és így megszabadulunk a nemkívánatos vegyi anyagoktól.

A hús egészségesebb és finomabb lesz!

1. Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük el, mert abban számos egészségre ártalmas anyag található. A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.

2. Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok. Ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.

3. Elkészítés előtt áztassuk a csirkét az alábbi oldatban:

  • 1 l víz, néhány kanál só, és 1 citrom kicsavart leve.

Áztassuk 2 órán keresztül, öntsük le a vizet, majd ha van még időnk, ismételjük meg újra. 

A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, melyben szintén megtisztul, és a húsa is puhább lesz.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!