Pár perc az egész, és semmi különös nem kell hozzá.

Köztudott, hogy Japánban élnek a legtöbbet a világon az emberek, ami nem véletlen, mert ez a nép tisztában van azzal, hogy mivel lehetséges megőrizni a jó egészségét, hogyan lehetséges hosszú éveken keresztül egyensúlyban élni.

Most egy ilyen ősi japán módszer ismertetése következik, amely mindenki számára jó hatással lesz, ugyanakkor lassítja az öregedési folyamatokat.

Járj mezítláb!

Akárhányszor csak alkalmad kínálkozik rá, járj mezítláb, ha kirándulsz, húzd le a cipődet, és élvezd a fűszálak gyengéd érintését. Elég, ha naponta három alkalommal 10 percet mezítláb töltesz. Ha nem is tudsz kimenni a szabadba, maradj a lakásban, és járj ott legalább félórát mezítláb.

Állj lábujjhegyre!

Időnként állj 10 másodpercig lábujjhegyre, mert ezáltal erősíted a lábfejedet átszövő izomrostokat és ízületi hálózatot, a csontokat, és ezáltal a lábfejed vérellátása is javul.

Masszírozd a talpad!

A japánok mellett a kínaiak azt tanácsolják, hogy minden nap, 20 alkalommal jó erősen nyomkod meg a talpad közepét az ujjaiddal, a módszert főként reggel és este érdemes alkalmazni.

Lábfürdő

Tölts meg egy tálat 38 Celsius fokos vízzel, majd tedd bele lábad 5-7 percre.  Nyomkodd meg a talpad közepét legalább 80 alkalommal. Ezzel beindítod a szervezet vérkeringését és méregtelenítését. A technika végeztével töröld szárazra a lábad, és masszírozd át valamilyen bőrtápláló krémmel. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!