Erre számíthatunk a következő napokban.

Az első decemberi hajnal kemény lehűléseket hozott az ország északkeleti részében. Az Időkép hőtérképének adatai szerint Szabolcsban, az ukrán határ közeli területeken mínusz 15-16 fokig süllyedt a hőmérséklet reggel hatra. 

Szabolcsban a mostani extrém hideget részben az okozta, hogy az ország területének túlnyomó részével szemben ott derült, felhőtlen volt az ég az éjszaka. Az ország nagy részében borús az idő, így enyhébb hidegek vannak, illetve voltak hajnalban, a nyugat-dunántúli megyékben csak mínusz 3-5 fokig süllyedt a hőmérséklet. A relatív hőérzet azonban a legtöbb helyén ennél néhány fokkal hidegebbet „mutat”.
De nemcsak a szabolcsi fagyok miatt kezdődött igazán téliesen a tél. A kisalföldi régióban többfelé havazik, de egészen a Lábatlan-Veszprém tengelyig tapasztalni sokfelé hószállingózást.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, hosszabb napos időszakokra keleten, délkeleten számíthatunk, viszont említésre méltó csapadék nem várható.

A Dunántúlon többfelé megélénkül, a Dunántúli-középhegységben megerősödik a délkeleti szél. Hajnalban -2 és -10 fok között alakul a hőmérséklet, de helyenként északkeleten ettől is hidegebb lehet. Délután -2 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

A hétfőre virradó éjjel és még a reggeli órákban a fagyos északnyugati, északi, északkeleti tájakon helyenként fagyott eső, ónos eső eshet, másutt helyenként kisebb esőre számíthatunk. Napközben többnyire felhős időben lesz részünk, helyenként kisebb esővel. Néhol megélénkülhet a délies szél. Nappal 2-11 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten lesz hidegebb, délnyugaton melegebb.

Kedden a változóan napos-felhős időben elszórtan számíthatunk kisebb esőre, egy-egy záporra. A nyugatira-északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Északon, északkeleten 5-8, máshol 10-15 fokot mérhetünk.

Szerdán naposabb, szárazabb, csütörtökön felhősebb idő valószínű helyenként kisebb esővel, egy-egy záporral. A kissé szeles időben szerdán 4-10, csütörtökön 5-13 fokot mérhetünk. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!