Ezeket a dolgokat vedd figyelembe, ha sokáig szeretnél élni.

Nem élhetünk örökké, viszont az élet-minőségünkön sokat javíthatunk, sőt éveket veszíthetünk a hibás szokásainkkal.

A feldolgozott élelmiszerektől mentes, a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozás kifejezetten egészséges - például a mediterrán étrend ilyen. Sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, nem beszélve az egészséges zsírokról, amelyek csökkentik a szívbetegség kialakulásának a kockázatát, ami az egyik vezető halálok világszerte.

A kevés tápértékkel rendelkező feldolgozott élelmiszerek gyulladáshoz vezetnek, ami a legtöbb betegség gyökere. És ha nem adunk meg a szervezetünknek minden olyan vitamint és ásványi anyagot, amelyekre a legjobb működéshez szüksége van, akkor táplálkozási hiányosság lép fel, ez elhízáshoz és betegségek kialakulásához vezethet.

Mindenképpen ragaszkodjon a friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz, az egészséges fehérjékhez, a kiváló minőségű tejtermékekhez, a jó olajokhoz, mint az avokádó- vagy az olívaolaj, a vadon fogott halhoz, a diófélékhez és a magvakhoz, mint a mandula, a chiamag és a lenmag.

Mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás katasztrófa az egészségünk számára. A dohányzás világszerte az egyik vezető halálok, vagyis a dohányzás okozza a legtöbb betegséget, amelyek pedig elkerülhetők lennének. Tudni kell: a cigaretta letétele után nagyon gyorsan csökkennek a dohányzás negatív hatásai.

A testmozgás egészségügyi előnyeit is mindenkinek ismernie kellene. Nemcsak egészséges testsúlyt és jó érzést képes biztosítani, de bebizonyosodott, hogy csökkenti  sokféle rákos megbetegedés kockázatát, és a krónikus betegségek kialakulásának az esélye is kisebb, ha valaki rendszeresen mozog. Ne hagyja ki a rendszerest edzést az életéből, hiszen elősegíti az izomépítést, védelmet nyújt a csontok számára, segít a kalóriaégetésben, mindemellett sok betegségtől megóvhat bennünket.

A mértékletes alkoholfogyasztással nincs semmi probléma. Kutatások igazolják, hogy a vörösborban lévő vegyületek segítenek megvédeni a szívünket és megakadályozhatják az Alzheimer-kór kialakulását.

A magány éppen olyan veszélyes a szívre, mint az elhízás. Tartsa a kapcsolatot a barátaival és a családtagjaival. Egy jó beszélgetés, egy kellemes kikapcsolódás, az együtt töltött idő javítja a mentális és a fizikai egészséget is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!