Az emberek nagy része nem tudja helyesen használni a hőmérsékletszabályzót.

Az egy dolog, hogy programozható termosztátunk van, de az emberek nagy része még sem tudja helyesen használni.

Kiderült, hogy az emberek fele magasabb hőfokra állítja a hőmérséklet szabályzót, amikor kint hidegebb van, de ennek semmi értelme nincsen, hiszen a termosztát lényege pont az, hogy akármilyen is kint az idő, bent egy adott fokot tart. Ha feljebb csavarjuk, csak drágább lesz a fűtés.

Senki nem tudja, de a leghatékonyabb megoldás, ha 20 fokon tartjuk a fűtést. Ugyanis e fölött csak 7% többletköltséggel lehet a hőmérsékletet emelni.

Szintén általános hiba, hogy feljebb állítjuk a termosztátot, amikor azt akarjuk, hogy gyorsabban fűtse fel a lakást. Ez sajnos nem oldja meg a problémát, a felmelegítés ugyan olyan gyorsan fog történni.

Azt is sokan gondolják, hogy egy állandó alacsony hőmérsékleten tartott lakás energiatakarékosabb, mint ki-be kapcsolni a fűtést. Pedig ez csak annyit jelent, hogy akkor is fűtünk, amikor senki nem élvezi, és amikor otthon vagyunk, akkor meg fázunk.

A leggazdaságosabb megoldás, ha akkor fűtünk, amikor otthon vagyunk, éjszakára levesszük a hőmérsékletet, és úgy állítjuk be az időzítőt, hogy ébredés előtt kezdjen el fűteni.

A szellőztetést mindig gyorsan, végezzük, teljesen nyitott nyílászárókkal, ne pedig hosszan elnyújtva félig nyitott ablakokkal!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!