Ha hagyod elsavasodni a szervezetedet, egymás után jönnek a betegségek!

A lúgosító étrend azokon a tápanyagokon alapul, melyeket a természetes élelmiszerekben és a zöldségekben találunk. Illeszd be a mindennapos étrendedbe, hogy sokáig erős, energikus és egészséges maradj! A zöldségek és gyümölcsök, valamint a belőlük készült levek remek lúgosító hatásúak.

Lúgosító zöldségek:

  • hagyma
  • gomba
  • paradicsom
  • répafélék
  • burgonyafélék
  • karfiol
  • cékla
  • paszternák 
  • fejes káposzta
  • zeller
  • zsázsa
  • brokkoli
  • búzafű
  • tök
  • paprika
  • borsó
  • retek
  • pitypang
  • padlizsán
  • fokhagyma
  • zöldbab
  • zöldborsó
  • kelkáposzta
  • uborka
  • spenót

Feldolgozott zöldségek:

  • Savanyú káposzta
  • kovászos uborka

Lúgosító gyümölcsök:

  • mandarin
  • paradicsom
  • görögdinnye
  • füge 
  • szőlő
  • grapefruit
  • sárgadinnye
  • citrom
  • lime
  • alma
  • sárgabarack
  • avokádó
  • banán 
  • meggy
  • narancs
  • őszibarack
  • körte
  • ananász

Lúgosító fehérjék:

  • tofu
  • mandula
  • köles
  • gesztenye

Lúgosító fűszerek:

  • valamennyi zöldfűszer
  • gyömbér
  • fahéj
  • curry
  • chili paprika

A lúgosító kúrába kezdesz, igyál egész nap citromos vizet!  Legalább 10 x 2 dl ajánlott minden étkezés előtt és után. Minden pohár vízben tegyél 1 evőkanál citromlevet.


HA TETSZETT A CIKKÜNK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!