Minden pályázó kapott erre pénzt.

A szociálistüzelőanyag-pályázaton 2255 önkormányzat nyert, és nekik február 15-ig kell majd kiszállítaniuk a tüzelőanyagot. A helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához a költségvetés idén is 3 milliárd forint támogatást biztosított, de a minisztériumi átcsoportosítása eredményeként összesen 4 milliárd forint jut a programra.

A támogatásra 5000 lakosúnál kisebb települések pályázhattak. Az elbírálásnál előnyben részesítették azokat, amelyek 25 köbméternél kevesebbet igényeltek. Az ennél nagyobb igényeknél a lakosságszámot és a költségvetési lehetőségeket figyelembe véve arányosítottak, de minden pályázó kapott pénzt.

A hátrányos helyzetű térségekben lévő önkormányzatoknak nem kell önrészt fizetniük, a többinek pedig köbméterenként ezer forint plusz áfa önrészt kell biztosítania. Az idén valamivel kevesebb pályázat érkezett, mint tavaly, összesen 2255 önkormányzat pályázott, az igényelt támogatás pedig 6,1 milliárd forint volt.

Keménylombos tűzifa vásárlására 2023 önkormányzat nyert el támogatást 3,5 milliárd forint értékben, lágylombos tűzifa vásárlására pedig 32 önkormányzat 76 millió forintot.A nyertes önkormányzatoknak a tűzifát a kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által nyilvántartott erdőgazdálkodóktól kell megvásárolniuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!