A frontra érzékenyek készüljenek: nehéz napok jönnek!

Bár még van jó pár nap karácsonyig, egyre inkább úgy tűnik, hogy a hétvégétől enyhül az idő, kiszorulnak a fagyok az országból, így a most lehullott hó nagy része az ünnepekre elolvadhat.

A magasban ugyanis nyugatira, délnyugatira forduló áramlással enyhe, több alkalommal nedves levegő áramlik fölénk, amivel önmagában még nem is lenne gond, ha a felszín közelében gyenge maradna a légmozgás. Úgy tűnik viszont, hogy sokfelé élénk, erős nyugati-délnyugati szél támad, mely jelentősen mértékben hozzájárul majd az enyhüléshez.

Így alakul az időjárás a következő 3 napban:

Csütörtökön nyugat felől kisebb havazás, ónos eső, fagyott eső érkezik. Hó formájában leginkább északon, északkeleten számíthatunk a csapadékra, ónos eső főként nyugaton és a középső tájakon valószínű. Hideg reggelt követően is csak fagypont köré emelkedik a hőmérséklet. A légmozgás mérsékelt marad.

Pénteken szintén a vegyes halmazállapotú csapadék jellemzi majd időjárásunkat. Havazás legfőképp északkeleten várható, északnyugaton már esőre számíthatunk. Ónos esőre is van esély, de az ország nagy részén délután már pozitív tartományban alakul a hőmérséklet, és kis időre a nap is kisüt. A szél a Dunántúlon megélénkülhet.

Szombaton már hajnalban is csak kevés helyen fagyhat. Napközben felhős, esős idő ígérkezik. Élénk, erős lesz a szél, 5-12 fokig emelkedik a hőmérséklet. Nyugaton lehet melegebb. Vasárnap marad az enyhe, sokfelé csapadékos idő. Élénk marad a szél. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!