„Azt mondom a nyugdíjasoknak, hogy át vannak verve."

Ahogyan Korózs mondta, attól tart, hogy a magyar társadalom a beletörődés állapotába fog kerülni és immunissá válik arra, amit Orbán Viktor tesz, ezzel pedig szerinte „a legnagyobb tragédia elé néz az ország”.

Közölte azt is, szívesen elfoglalná a parlamentben „Kövér László trónját”, de ehhez az kellene, hogy legyen mögötte 50 parlamenti képviselő és 300.000 ember, aki ebben támogatja. A szocialista politikus szerint a kormány szétzilálja a társadalmat és abban érdekeltek a kormánypártok, hogy a civil szféra ne tudja magát felépíteni. „Ez lesz a halálunk”- vélekedett.
 
Az ellenzéki politikus szerint Magyarországot már lehagyták a szomszédai gazdasági területen és a V4-ek is, a jövőben pedig úgy gondolja, olyan mértékben fognak elszakadni egymástól a nyugdíjak, amit a legtöbben ma még el sem tudnak képzelni.

Feltette a kérdést, hogy el lett rendezve azáltal a 3 millió nyugdíjas helyzete, hogy kaptak 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt?

„Azt mondom a nyugdíjasoknak, hogy át vannak verve, a halálos ítéletét írta alá minden nyugdíjas”

- vélekedett a műsorban Korózs Lajos.
 
Arra a kérdésre, hogy mit csinálna másképp az elmúlt években, ha lenne lehetősége az elmúlt 4 évet újrakezdeni, azt mondta: társadalmi mozgalmat szervezett volna, ami nem hagyta volna, hogy lealázzák a Népszabadságot, amivel el kellett volna foglalni az újságok szerkeztőségeit és a parlament üléstermét is.

Úgy véli, az ország egyik végétől a másikig járni kellett volna és „mondani kellett volna a magunk igazát és hagyni a fenébe a parlamenti politizálást”.

Krug Emília felvetette, hogy a szocialisták a Népszabadság kisebbségi tulajdonosaiként azért tehettek volna valamit a lapért, mire Korózs elmondta: azzal a tulajdonrésszel „nem lehetett volna semmit ott csinálni”. Hozzátette: annyit legalább megtettek, hogy odatolták a képüket, majd elismerte,

„lehet, hogy többet kellett volna tenni”. 

Korózs Lajos beszélt a magyar gazdaság állapotáról is, hazugságnak nevezte a munkanélküliségre vonatkozó hivatalos adatokat, melyek szerinte kozmetikázottak. Úgy véli,

„Magyarországon 7-8 százalék közötti a munkanélküliség, nyugodjon meg mindenki”.

Szerinte a számítás során több tízezer embert nem vesznek figyelembe, olyanokat például, akik évek óta munkát keresnek, de elegük lett az utánajárásból, ezért a munkanélkülieket nyilvántartó rendszerekben nem szerepelnek.

Arról is beszélt, hogy szerinte nem a munkaalapú társadalomból van gazdasági növekedés, hanem az EU-tól kapott 5000 milliárdos támogatásból és a több százezer külföldön dolgozó magyar által hazaküldött tetemes mennyiségű pénzből.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!