10 évig ápolta, de nem tudta tovább elviselni feleségének reménytelen állapotát.

Tíz évig ápolta odaadóan, a végén az asszony teljesen magatehetetlen lett. 'Nem bírtam nézni' - vallotta a bíróságon a nyugdíjas férfi. 

Mélyen felkavarta a közvéleményt a Manchesterben élő idős házaspár, Lawrence és Patricia Franks tragédiája.

A pár 62 évig volt házas. Szerették egymást. Tíz évvel ezelőtt azonban az asszonyon a demencia jelei kezdtek mutatkozni. Az orvosok azt mondták: a folyamat visszafordíthatatlan. Patricia könyörgött a férjének, hogy ne adja be őt otthonba, és Lawrence ezt meg is ígérte.

Tíz éven át odaadóan ápolta az asszonyt, aki a végén szabályos élőhalott lett. Nem tudott mozogni, beszélni, a dolgát is az ágyban végezte el, és a férjét sem ismerte fel többé.

A 84 éves Lawrence 2018. július 7-én döntött úgy, hogy 'könyörületből' véget vet felesége szörnyű állapotának.

Egy vascsővel ütötte meg, majd miután az asszony még nem halt meg, egy párnával megfojtotta. Aztán felhívta a rendőrséget, és csak annyit mondott:

'Megöltem a feleségemet.' Még hozzátette: 'Halkan jöjjenek, ne szirénázzanak, mert a szomszéd kislánynak születésnapi zsúrja van, ne rontsák el.'

A szívszorító történetet a média egészen a bíróságig követte, ahol végül a 84 éves férfi két év felfüggesztett börtönt kapott. A szakértők szerint tettét egyfajta beszűkült tudatállapotban követte el. A tíz éve tartó ápolás és felesége állapotának állandó figyelése olyan pszichés terhet rakott az idős emberre, amitől végül megtört.

'Nem tudott mozogni. Inkontinenciája volt. Nem bírtam tovább elviselni' - mondta a férfi.

A bíró szerint ez egy speciális eset, a tárgyalások során ugyanis számára egyértelművé vált, hogy Lawrence Franks hat évtizeden át odaadó és szerető férj volt, ezért amit tett, bármilyen tragikus, de más megítélés alá esik, mint egy előre megfontolt gyilkosság.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!