Sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok...

Miközben hazánkban dőlnek a hőmérsékleti rekordok és már-már nyarat idéző hőmérsékletek vannak, addig nem is olyan messze tőlünk, az Alpokban sokfelé havazik. Magyarországon tovább csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen pár órára a nap is kisüt.

Az Időkép szerint kedden egy hidegfront hoz többfelé esőt, záport, helyenként zivatart és erős, főként nyugaton viharos déli-délnyugati szelet. Délutánra nyugat felől a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de keleten, illetve nyugaton még előfordulhat egy-egy zápor. Napközben 17-24 fok valószínű.

Szerdán a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után országszerte napos, száraz idő várható legfeljebb vékony fátyolfelhőkkel. A Dunántúlon többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Hajnalban 5-10, délután 17-22 fok várható.

Csütörtökön és pénteken ismét felhősebb idő várható, csapadék főként péntek hajnalban és estefelé fordulhat elő a Dunántúlon. A déli-délkeleti, majd délnyugati szél többfelé élénk lehet. Marad az enyhe idő 17-25 fok közötti maximumokkal.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!