Eredetileg a drága versenylovak ízületeire fejlesztették ki, de az emberekre is hat!

A lóbalzsamnak az utóbbi években megnőtt a népszerűsége, igaz lehet az elején a neve volt elrettentő, de azóta sokan kipróbálták, megszerették, és szívesen ajánlják másoknak is.  Elsősorban izomlazításra, ízületi, visszeres és reumatikus problémák kezelésére szokták alkalmazni, de sportolás előtt és után is tudjuk használni.

Eredetileg a német állatorvosok fejlesztették ki ezt a gyógynövényes kenőcsöt arra, hogy a versenylovak ízületeit kezeljék; a verseny előtt ezt használták bemelegítő krémként. Idővel viszont észrevették, hogy azoknak az embereknek is segített az kézízületein, akik a lovakat kenegették. Ezek után kezdték el a kutatásokat, és végül kifejlesztették azt a balzsamot, ami azóta már sok emberen segített.

Lóbalzsam fajtái

Az alapvető összetevőknek görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatásuk van. Főbb összetevői: vadgesztenye kivonat, rozmaring, árnika, kámfor, glicerin, mentol, boróka, eukaliptusz.

A hűsítő készítmények (kék vagy zöld) alkalmasak ellazítani az izmokat és így csökkenteni az izomlázzal járó kellemetlenségeket. Ezen kívül még használhatóak idegbecsípődésre, reumatikus, ízületi fájdalmakra és lumbágóra, valamint kiválóan alkalmazható kisebb sportsérülések kezelésére is, például húzódásra, rándulásra, ficamra, zúzódásra.

A melegítő hatású készítményeket onnan ismerhetjük fel, hogy általában piros a dobozuk/címkéjük és többnyire rájuk van írva, hogy „Hot”. A benne található chilivel éri el a melegítőhatást, ami kifejezetten ajánlott sportolók számára, hiszen átmelegíti edzés előtt az izmokat és így csökken a sérülés veszélye. De ugyanígy fizikai munka előtt és után is használhatjuk. Ezt is tudjuk alkalmazni ízületi panaszok kezelésére, valamint a boka, térd, derék, csukló, könyök sérülései esetén.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!