Nagyon kiadós, és másnap is puha. Kipróbált recept!

Hozzávalók:

  •     250 gramm puha vaj (a vajat zsírral is helyettesíthetjük);
  •     2,5 dl tejföl;
  •     500 gramm liszt;
  •     csipetnyi só;
  •     dzsem, dió vagy mák;
  •     porcukor;

Első lépésként összekeverjük a hozzávalókat majd kellően összegyúrjuk a tésztát. Ezután kinyújtjuk a tésztát egy négyzet alakba, majd összehajtjuk, mint egy szalvétát, és egy órára hűtőbe tesszük. Az óra lejárta után újra kinyújtjuk és összetűrjük, majd megint hűtőbe tesszük.

Egy óra után megint kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd kis háromszögeket vágunk belőle. Minden háromszöget megtöltünk dzsemmel, cukrozott darált mákkal vagy dióval, majd kifli alakba felcsavarjuk.

A kifliket körülbelül 20 percre a sütőbe tesszük, amíg pirulni nem kezdenek a szélei. A kisült kifliket megszórjuk porcukorral.  Forrás


HA TETSZETT A CIKKÜNK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!