Így tudod megkülönböztetni.

Ha kínait veszel, nagy az esély, hogy növekedésserkentőkkel, rovarirtó szerekkel kezelték!

Valójában a kínai fokhagyma a mű-, és szerves trágyának, növényvédő szereknek és egyéb kémiai anyagoknak köszönheti egészségesebb külsejét. Olyan hajmeresztő hírek is felröppenek, hogy a fokhagymát kezeletlen szennyvízzel öntözik bizonyos vidékeken. Hormonokkal és egyéb kémiai anyagokkal akadályozzák meg a csírázást, ezért lesz gyengébb főzés során, ellentétben a magyar társával. A több ezer km-es távolságot a gamma sugárzásnak köszönhetően éli túl, így hónapok után a konyhánkban állva is egészségesnek látszik, amíg a magyar fokhagyma pár hét alatt megbarnul.

Vásárolj helyi termelőtől a piacon! Fontos különbség, hogy az itthon termő kerti fokhagymának jóval erősebb az íze, nehezebb is egy-egy fej, és rajta van a gyökere is.

Az igazi jó magyar fokhagyma antioxidáns, vérhígító, köhögéscsillapító, afrodiziákum, antibakteriális, gombaellenes, rákmegelőző, gyomor- és bélvédő, vérnyomás-szabályozó, náthától védő, béltisztító. 

Termeld meg magadnak!

Ősszel kell elduggatni a fokhagymát. Szedd gerezdekre és úgy egyesével kell kb. 4-5 cm mélyen a földbe dugni. Tavasszal kihajt, júliusban betakaríthatod, ahogy elszáradt. A szárak tetején lesz mag, de az csak a második évben fog teremni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!