A hónap végét még érdemes kivárni.

A legnagyobb hazai nyugdíjas szervezet vezetője is csak találgatja, pontosan mikor kapják meg az érintettek az október elején bejelentett nyugdíjprémiumot. Információi szerint a pluszpénz nem egyszerre érkezik, így azt tanácsolja, hogy érdemes megvárni a hónap végét, majd alaposan utána számolni a dolgoknak.

Némethné Jankovics Györgyi szerint a novemberre ígért, átlagosan 24 ezer forintos plusz pénzt több részletben küldik, de hogy mikor, azt nem tudta megmondani. Mindössze annyit tudnak, hogy jelen esetben három utalásról van szó, de ez nem hivatalos információ - mondta a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetsége elnöke.

A nyugdíjas érdekvédelem nem kap hivatalos tájékoztatást a kormányzati intézkedésről Csak nem hivatalos, szakértői információik vannak. 

Rengeteg reklamáció érkezett a Magyar Államkincstárhoz a nyugdíjasoktól, hogy a vártnál kevesebb összeg, vagy semennyi pluszpénz nem érkezett, ám a szervezet egy alkalommal sem kommunikálta, hogy részletekben jöhetnek a bónuszok.

Némethné szerint valójában háromféle pénz érkezik novemberben, míg decemberben kétféle juttatás, és januárban pedig majd az emelt nyugdíj. Viszont a novemberi nyugdíj, a 11 hónapra visszamenőleges nyugdíjkorrekció, valamint a nyugdíjprémium az információink szerint nem egyszerre érkezik, viszont azt, hogy milyen ütemben, már nem tudják. 

Érdemes tehát megvárni a hó végi záró egyenleget, majd érdemes kiszámolni, hogy mennyi jár. Ha a kapott összeg nem stimmel, akkor küldhetünk reklamációt a Magyar Államkincstárhoz.Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!