A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

Finom, könnyű harapnivaló. Remek reggelire vagy uzsonnára.

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 3 dkg vaj
  • 4,5 dl tej

A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

Langyos helyen egy órát kelesztjük, majd két egyenlő részre szedjük. Mindkét tésztát fél cm vastagságú (40 hosszú, 15 cm széles) lappá nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk.

A háromszögeket a szélesebbik felénél feltekerjük, a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tojással lekenjük, és sót szórunk a tetejükre. De szórhatunk rá szezámmagot, mákot is.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt (a sütő erősségétől függően) megsütjük. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!