Így készül a nagyon finom sajtos golyó.

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt trappista sajt
  • másfél bögre liszt
  • 4 tojás
  • 2 mokkáskanál só (a sajttól függ!)
  • zsemlemorzsa

Reszeld le a sajtot. Gyúrd össze a liszttel és a tojásokkal. Ízlés szerint sózd! Kanállal vegyél ki a masszából, és formázd golyóvá. Forgasd meg zsemlemorzsában. Tedd egy tányérra a kész golyókat. Ha nem sütöd azonnal, tedd a hűtőbe. Le is fagyaszthatod, ha egyszerre sokat készítesz. 

Forró, bő olajban süsd meg őket. 1-2 perc alatt aranyszínűre süt. Tartármártással tálald!

TIPP: Azért jó kanalat használni, mert egyformák lesznek a golyók. A formázásnál kicsit  nedvesítsd be a kezed! Készíthetsz egészen apró golyókat, ha kiskanalat használsz!


HA TETSZETT A CIKKÜNK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!