Sokan nem tudják, hogyan kell viselkedni vendégségben, pedig ezek alapvető illemszabályok!

Mindegy, hogy egy családtagunkhoz megyünk, vagy ismerősökhöz, vannak alapvető szabályok, amelyeket be kell tartani, hiszen ezek a személyiségünkről árulkodnak.

Légy pontos

Még akkor is, ha a családdal mész, ez nem lehet kifogás. Ha tudod, hogy dugó lesz, indulj el időben.

Vigyél ajándékot

Egy apróság is megteszi, bonbon, virág, kávé, amit szeret az, akihez mész. A szüleink ezt nem várják el tőlünk, ha meghívnak minket ebédre, de ettől még kellemes érzés a számukra, hogy gondoltunk rájuk.

Tiszteld a házigazdát

Ha ők nem járkálnak cipővel a lakásban, akkor te is vedd le a cipőd. Figyelj az ilyen apróságokra, mert neked talán fel sem tűnik, de a házigazdát megsértheted vele.

Az ebédmeghívás nem azt jelenti, hogy maradj ott vacsorára is

Sokan nem tudják értékelni a vendégszeretetet. Ha meghívtak valahová és jól érezted magad, akkor is van egy bizonyos idő, amikor illik hazamenni. Ne élj vissza a vendégszeretettel. A házigazda nem fog azzal megbántani, hogy szól, ideje lenne távozni, de ezt ne is várd meg.

Mindig ajánld fel a segítséged

Ha ott ebédeltél, akkor ajánld fel, hogy segítesz elmosogatni, vagy megfőzöd a kávét, behozod a desszertet. Vélhetőleg visszautasítják, de illik megkérdezni, hogy segíthetünk-e.

Ne érezd túlságosan otthon magad

Ne nyitogasd a hűtőt, ne menj be a hálószobába, tartsd tiszteletben, hogy a vendéglátóidnak is van magánéletük. Ha a nappaliban kínáltak hellyel, vélhetőleg nem szeretnék, hogy a lakás más helyiségében tartózkodj.

Vigyázz a gyerekre

Ha gyermekkel mész vendégségbe, figyelj oda rá, el ne törjön valamit, ne tegyen kárt mások dolgaiban. A vendéglátó nem fog rászólni, ez a te feladatod.

Köszönöm

Sokan elfelejtik megköszönni, hogy meghívták őket ebédre, egy kávéra. Ha a szüleink hívtak meg minket, akkor is meg kell köszönnünk, mert fáradoztak azért, hogy minket vendégül lássanak.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!