A magyar konyha levesei páratlanul finomak!

Hozzávalók a leveshez:

  •     400 g levesnek való csontos marhahús,
  •     1 db petrezselyemgyökér,
  •     120 g reszelt sárgarépa,
  •     1 db kisebb hagyma,
  •     1 db paradicsom,
  •     2 db burgonya,
  •     1 bögre zöldborsó,
  •     1/2 paprika,
  •     3 db babérlevél,
  •     só
  •     őrölt fekete bors ízlés szerint.

Hozzávalók a húsgombóchoz:

  •     400 g darált marhahús,
  •     1/2 bögre rizs,
  •     1 tojás,
  •     só,
  •     őrölt fekete bors ízlés szerint.

Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a petrezselyemgyökeret, a répát reszeljük le és tegyük a zöldségeket a levesbe, a babérlevéllel együtt, fűszerezzük. Főzzük 20 – 30 percet.

Készítsük el a húsgombócokat: Tegyük a rizst egy kisebb edénybe, öntsünk rá hideg vizet, tegyünk bele sót, majd főzzük nagyjából 10 percet, majd tegyük szűrőbe, mossuk le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. A darált húst tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, keverjük hozzá a kihűlt rizst és a tojást, fűszerezzük. Vizes kézzel készítsünk gombócokat belőle. Amikor a leves elkészül, vegyük ki a csontokat belőle. Tisztítsuk meg a burgonyát, vágjuk kockára, majd tegyük a levesbe. Vágjuk fel a paradicsomot is kisebb darabokra és a zöldborsóval együtt tegyük a levesbe. A paprikát vágjuk vékony csíkokra és azt is tegyük a levesbe. Főzzük a levest lassú tűzön 10 percig, majd tegyük bele a gombócokat. Főzzük a gombócokkal együtt is 10 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és már kínálhatjuk is. Friss

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!