"Remélem, van mennyország, ahol majd találkozhat a gyerekeinkkel”.

Kedd délután meghalt Vígh György, a veronai buszbaleset hős tanára. A testnevelő nevét akkor ismerte meg az ország, amikor 2017. január 20-án éjjel, a Verona melletti autópályán haladó, magyar diákokat szállító autóbusz egy felüljáró pillérének csapódott, majd kigyulladt. Vígh György és felesége az égő busz ablakán át menekítette ki a diákokat.

Tavaly júniusban őt és feleségét meghívták Olaszországba, ahol hősiességükért az olasz belügyminiszter mindkettőjüket kitüntette. Ezután fél évvel diagnosztizálták a betegséget.

A tanár úr felesége, Erika szerint férjének megnyugtató volt, hogy hihetett abban, van egy másik világ, ahonnan Balázs és Laura jeleket küld, és egyszer majd mindannyian újra találkoznak - számolt be róla a Blikk. A tanár rajongott a gyerekeiért, nagyon büszke volt élsportoló fiára és a lányára is, aki a japán nyelvvizsga után a kínait akarta megtanulni.

„A férjem csontvelő-transzplantációs kezelésre várt, bizakodtunk, hogy utána javul az állapota. Sosem beszéltünk a halálról” – mesélte a portálnak Erika. - „ Az utolsó hetet az intenzív osztályon töltötte, de még el tudtam búcsúzni tőle. Végül kedd délután meghalt. Remélem, van mennyország, ahol majd találkozhat a gyerekeinkkel”.
Vígh Györgyöt a munkahelyén, a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban örökös tanárnak választották.

A temetésére novemner 9-én lett volna 66 éves. Búcsúztatása XV. kerületi, Rákos úti Jézus Szíve Plébánián lesz, ott, ahol gyermekei is nyugszanak.

Emlékezzünk rá!

Vígh György az RTL Klubnak így nyilatkozott a tragédiáról.  

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!