Négy újabb holttestről tudni.

Megkezdődött a munka a dunai hajóbaleset helyszínén, a Margit-szigetnél. Két koreai búvár ereszkedett a mélybe hétfőn délután fél öt körül és máris megvan az eredménye. Az Origo egyelőre nem megerősített információi szerint négy holttestet láttak. Nem sokkal 18 óra előtt felszínre hoztak egy holttestet, amelyet Terrorelhárítási Központ is megerősített.

Hétfőn 16 óra 30 perc körül két búvár is lemerült a múlt hét szerdán tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány roncsaihoz, amelyben holttestek is lehetnek. Majdnem egy teljes órát töltöttek a víz alatt, majd amikor a felszínre értek, a motorcsónakokból próbálták eltakarni őket.

A mentés ideje alatt öt motorcsónakkal voltak vízen a katonák és a szakemberek. Mostanra a búvárok is elkezdték elhagyni a pontonhidat. A Dunába leeresztett létrát már ki is szedték, a rendőrség pedig hat óra előtt pár perccel feloldotta a rakpart lezárását.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye szerint felszínre hoztak egy holttestet a szerdán elsüllyedt Hableány mentési munkálatai közben. A magyar búvárok a koreai szakemberekkel közösen hajtottak végre feladatot. A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, és a test megjelölése után tovább folytatták a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a - magyarok által megjelölt helyről - a felszínre hozták a testet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!