Akár 200 ezer forintot meghaladó nyugdíjat is kaphatnak.

A Kárpáthír szerint az Ukrán Állami Nyugdíjalap Beregszászi Kirendeltségének igazgatója, Kardos Sándor az Ukrajnából Magyarországra áttelepülők nyugdíjügyeiről tartott tájékoztatót, melyben felhívta a figyelmet az általunk már sokat emlegetett 1963-as államközi egyezményre.

Az egyezmény szerint a nyugdíjat a saját törvényei alapján az az ország fizeti, amelybe az illető áttelepült, vagyis Magyarország állja az Ukrajnából érkező nyugdíjas korú áttelepülők anyagi ellátását.

Van ugyan néhány feltétel, de különösebb problémát egyik sem okozhat a bürokrácia útvesztőjében: ha az ukrán nyugdíjas lemond az ukrán nyugdíjáról és kijelentkezik ukrán bejelentett lakcíméről, akkor csupán egy pecsét kell az útlevelébe, miszerint végleg ideköltözött, és egy bejelentett magyarországi lakcím. Elméletileg életvitelszerűen itt is kellene tartózkodnia, de ezt már senki nem ellenőrzi...

A papírok iktatása után a következő hónapban már nem kapnak ukrán nyugdíjat, de a magyarországi nyugdíjfolyósító az állandó lakhely létesítését követő hónaptól fizet ellátmányt, rendezi a teljes összeget visszamenőleg is.

Kardos Sándor figyelmeztetett, azok járnak igazán jól, akiknek megvan a 40 éves munkaviszonyuk és felsőfokú diplomával is rendelkeznek. Ők akár 200 ezer forintot meghaladó nyugdíjat is kaphatnak - írja a lap a legnyomósabb indokot. Nem árt persze azt is tudni, hogy Magyarországon 25 ezer forint a legkisebb nyugdíj, ami duplája (!) az ukrán minimál kifizetésnek, az átlagos és azon felüli juttatásokról nem is beszélve.

Mi lesz itt, ha jön az „invázió”? Mi lesz Magyarországgal, ha a 45,6 milliós Ukrajna fele nyugdíjas lesz, és az ingyen magyar nyugdíjakért áll sorba? Lesz itt még magyar járulékfizető, aki ezt fedezi? Vagy a magyar nyugdíjasok mind kapitulálnak a magasabb rendű magyar-orosz államközi szerződés felett? Belegondoltak már ebbe a magyar kormány tagjai, milyen súlyos következményekkel járhat ez a felelőtlen politika?

Talán legelőször erről kellene népszavazást kezdeményezni, de minél hamarabb, mert értelmetlen mindenki munkája, adó- és TB-járulékfizetése, sőt a már meglévő nyugdíjakat is veszélyezteti, ha ezt a gyakorlatot mihamarabb nem szüntetjük be! Forrás: hirhatar.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!