Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére.

A látási viszonyokban inkább javuló tendencia valószínű, de főleg az Észak-Alföldön továbbra is megmaradhat a sűrű köd. Az éjszakai órákban többnyire köd, (zúzmarás köd) kialakulására lehet számítani.

Jelenleg északon, északkeleten hó, másutt fagyott eső, ónos eső, eső formájában számíthatunk csapadékra. Délután nyugat, délnyugat felől újabb hullámban érkezik csapadék. Ez a csapadékzóna elsősorban az ország déli felén okozhat ónos esőt, de mellette fagyott eső, eső egyaránt előfordulhat. Az intenzívebb ónos eső leginkább a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű.

Az Északi-középhegység területén hószállingózás, ködös területeken elvétve ónos szitálás előfordulhat még az éjjel. A csapadék mennyisége általában nyom és 3 mm között alakul. Északon 3 cm hó hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken ónos eső valószínű (0,1-3 mm). A legtöbb mennyiség Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében lehet. A csapadékzóna várhatóan péntek reggel hagyja el az országot. Pénteken nagyobb eséllyel északkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani, az Északi-középhegység térségeben ónos szitálás is előfordulhat. Országos Meteorológiai Szolgálat

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!