Valld be, hogy néha te is...

1 Rizs és tészta.

A lehúzott rizs és tészta idővel megszívja magát vízzel, amitől megduzzad és biztosra vehetjük, hogy eltömíti a lefolyónkat.

2 Tojáshéj.

Sokan úgy gondolják, hogy a tojáshéjak úgyis apró darabokra törnek, az éles széleik miatt pedig nem tudnak megragadni a lefolyóban, de ez nem egészen így van. A sok kis apró darab szinte vonzza egymást, ha pedig ezt a rossz szokásunkat hosszú időn keresztül csináljuk, biztosra vehetjük, hogy előbb-utóbb a lefolyónk látja kárát.

3 Liszt.

Aki valaha is gyúrt már tésztát tudja, hogy ennek a strapabíró masszának a két fő eleme a liszt és a víz. Ha nem vagyunk elég óvatosak, a lefolyónkban ugyanilyen ,,tészta' állagú anyag alakulhat ki, ami idővel teljesen eldugítja a lefolyónkat.

4 Gyógyszerek.

Egyes emberek azt feltételezve, hogy a gyógyszerek úgy is könnyen oldódnak, szemrebbenés nélkül útnak engedik ezeket az apró pirulákat a lefolyókban. Ez azonban nem teljesen így van, ráadásul azonkívül, hogy ez egy roppant veszélyes és környezetszennyező magatartás, az apró kis gyógyszerek idővel ugyanúgy képesek eltömíteni a lefolyóinkat.

5 Haj.

A fürdőszobai lefolyó egyik fő ellensége a fürdés közben elhullajtott haj. Ha nem vigyázunk vele és nem vagyunk elég körültekintőek a későbbiekben komoly kárt okozhatnak, éppen ezért, ha nagyon hullik a hajunk, érdemes lehet valamilyen lefolyógyűjtő műanyagot elhelyeznünk a lefolyó nyílásának szájánál.

6 Matricák és különböző papírdarabok.

Bármilyen aprók is a gyümölcsökről és zöldségekről letépdesett matricák, mindig dobjuk őket a szemetesbe. Ezek az apró - legtöbb esetben ragadós - papírfecnik ugyanis könnyedén megragadnak a lefolyó oldalán, és idővel megakasztják a többi apró szennyeződést is.

7 Összesöpört kosz és szennyeződés.

A mellékhelyiségben össze söpört koszt kényelmesnek tűnhet azonnal a WC-be önteni, de nem érdemes. Bármilyen apró is az össze söpört kosz és szennyeződés, a legjobb helye mindig a szemetesben van, a WC-ben lehúzva ugyanis kellemetlen meglepetésként köszönhet vissza a jövőben.

8 Óvszer.

Bár első pillantásra teljesen ártalmatlannak tűnik, az óvszer valójában latexből készül, ami sosem bomlik el. A lefolyóban megragadva pedig nincs az az Isten, ami elmozdítaná onnan, így szintén súlyos problémákat okozhat a jövőben.

9 Cigarettacsikkek.

Sokan szeretnek dohányozni a WC-n ülve, ami nem csak egy rossz szokás, de a cigarettázás után a WC-be engedett csikkek komoly gondokat okozhatnak. Egyrészt felettébb környezetszennyező, másrészt pedig a lehúzott csikkek megszívják magukat vízzel, amik aztán könnyedén eltömítik a csatornarendszer szűkebb részeit.

10 Női higiéniai cikkek.

Mindenki tudja, hogy betéteket, tamponokat úgy tervezték, hogy magukba szívják a nedvességet. A lefolyóba engedve megszívják magukat és elképesztő méretűre duzzadnak, amik aztán instant duguláshoz vezetnek. Nem véletlenül hívják fel rá a figyelmünket, hogy sose húzzuk le őket a WC-ben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!