Nézz rá valakinek a kezére, és az mindent elárul az illetőről, amit csak tudni szeretnél.

Ha mindig fiatalnak akarsz tűnni, akkor nagyon oda kell figyelned a kezeid egészségére, ápoltságára.

 

5 dolog, ami segít a kezek szépségének megőrzésében.

1. A helyes kézmosás

Tanulj meg helyesen kezet mosni: alaposan szappanozd be a kezedet és meleg vízben mosd meg. Próbálj hidratáló készítményt tartalmazó szappant használni, mert a hagyományos termékek hajlamosak kiszárítani a bőrt. Válassz olyan szappant, amely jojoba olajat, aloe verát, vagy olíva olajat tartalmaz.

2. Bőrhámlasztás

Kézmosás után néha nem árt egy kis hámlasztást végezni. Egy kevés kukoricadarára cseppents pár csepp olíva olajat, majd azzal kend be a kezedet, így az apró szemcsék eltávolítják az elhalt bőrsejteket, az olaj meg hidratálja az egészséges sejteket.

3. Hidratálás

Főként a téli, száraz hidegben fontos, hogy megfelelően hidratáld a kezeidet, ezért ajánlott naponta kétszer bekrémezni. Használj olyan terméket, amely E-vitamint is tartalmaz.

4. Tartsd melegben a kezeidet

Télen kötelező a kesztyű használata, ha kimész, hiszen a hideg, száraz levegő nagyon ki tudja szárítani a bőrödet. És ha nagyvárosban élsz, a levegőben lévő káros anyagok sem tesznek jó a bőrsejtjeidnek, ezért a hidratálás után húzz kesztyűt, mielőtt kimennél a lakásból.

 

5. Használj napkrémet

A káros ibolyántúli napsugaraktól télen-nyáron védened kell a bőrödet, ezért mielőtt kilépnél az ajtón, kend be napvédőkrémmel a kezeidet, mert így megelőzheted a barnás foltok kialakulását.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!