Ha ott van a szervezetünkben, nem betegszünk meg.

Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha a szervezetünkben megtalálható ez az alkotó vegyület, soha nem fogunk megbetegedni!

A Wiener Privatklinik sebészeti osztályának vezetője, Prof. Ihor Huk, aki több mint 300 orvosi szaktanulmány szerzője is, úgy véli, hogy napjainkban az orvosképzés alapjait még mindig azokból a szakkönyvekből oktatják, amelyek a 17. században íródtak, de közben már a 21. században élünk, ezért teljesen más szempontok szerint kellene megközelíteni ma egy betegséget, annak kezelését, mint azt tették elődeink, 400 évvel ezelőtt.

“Az én diákjaim is azokból a régi tankönyvekből tanulnak, és mikor megkérdezem, melyik az emberi test számára a legfontosabb vegyület, rögtön rávágják, hogy az oxigén, noha ez tévedés. Ugyanis 20 éve hogy tudjuk, hogy nem az oxigén a legfontosabb elem a szervezet működése szempontjából, hanem a nitrogén-monoxid (NO), és ezért, egy kutatótársammal és barátommal, 1997-ben meg is kaptuk az orvosi Nobel-díjat” – mondta Huk professzor.

A szakember elmondása szerint az szívverés nitrogén-monoxid nélkül leáll. Az agyműködés, és azon belül a memória és az információk feldolgozása a nitrogén-monoxid függvénye, de az immunrendszer is csak akkor tudja felvenni a harcot a kórokozókkal, daganatos sejtekkel, ha a NO-szintje megfelelő a szervezetben.

Az oxigént a levegőből juttatjuk be a szervezetünkbe, de a az elfogyasztott táplálékból nyerjük.

De mi tartalmaz sok nitrogén-monoxidot?

Elsősorban az olajos magvak, mint a dió és a tökmag, igazából ezekben az élelmiszerekben sok arginin található, ami egy hasznos aminosav, és fontos szerepet játszik a nitrogén-monoxid szintetizálásában.

A szakértők úgy vélik, hogy napi 100-150 gramm argininre lenne szükség, ahhoz, hogy a szervezet nitrogén-monoxid szintje megfelelő legyen, és ennek köszönhetően jól működjön a memória, és a vérerek is egészségesek maradjanak. De ha valaki nem tud ennyi diót, tökmagot megenni, beszerezni, a gyógyszertárakban kapható arginin-kapszula.

Az arginin mellett még szükség van kalciumra, D3- és K2-vitaminra, hogy optimális legyen a szervezet nitrogén-monoxid szintje, így egy sor betegséget ki lehet zárni az életünkből.

Huk professzor szerint napi 500 mg kalciumra, 100-200 mikrogramm K2-vitaminra, és 2000-5000 nemzetközi egység D3-vitaminra van a leginkább szüksége az emberi testnek.

A neves osztrák szakember elárulta, hogy optimális esetben milyen arányban kell megoszoljanak az emberi szervezet összetevő elemei. Ezek szerint oxigén (65%), szén (18%), hidrogén (10%), nitrogén (3%), kalcium (1,5%), foszfor (1,2%). A többi 11 szükséges ásványi anyag 1 százalék alatt van, így a kálium (0,2%), a klór (0,2%), a kén (0,2%), a nátrium (0,1%), a magnézium (0,05%), a vas (<0,05%), réz (<0,05%), a kobalt (<0,05%), cink(<0,05%), jód (<0,05 százalék), szelén (<0,05%).

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!