Könnyen tönkremehet a gép, ha nem foglalkozunk a rázkódással.

Ha a mosógép erősen rázkódik, vagy netán “ugrál” a centrifugálás során, akkor nagy valószínűséggel sérült. De ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket a jeleket, idővel a mosógépünk akár véglegesen tönkre is mehet.

A leggyakrabb ok, amiért a mosógép rázkódhat, ha a használat során, a csapágyak kikopnak. Ezek a nedvesség hatására mehetnek tönkre és más alkatrészek meghibásodásához is vezethetnek. Ha ezt észleljük, akkor ne használjuk a mosógépet, kérjük ki szakember segítséget a probléma elhárításában.

Abban az esetben, ha a közelmúltban vásárolt mosógép erőteljesen rázkódik, akkor ellenőriznünk kell, hogy a padló felülete elég sima-e, és a rögzítőcsavarokat eltávolítottuk-e? Ha viszont a régi mosógépünk kezd “táncolni”, akkor minden egyes részét ellenőriznünk kell.

A legegyszerűbb módja, ha megnézzük, hogy a lábak megfelelően vannak-e becsavarva. Ha minden rendben van, akkor nézzük a lengéscsillapítók állapotát, melyek szükség esetén cserélhetőek.

A következő lépés a súlyok ellenőrzése. Lehetséges, hogy egyszerűen csak jobban kell rögzíteni őket, de egyes esetekben akár a csere is felmerülhet. Ha viszont nem sikerült egymagunknak megoldani a problémát, akkor ideje szakemberhez fordulni.

Azt azonban jegyezzük meg, hogy az észrevett hibát jobb időben orvosolni, mert a kiadásaink így kisebbek lesznek, mintha megvárjuk, hogy esetleg egyéb alkatrészek is tönkremenjenek.

 

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!