Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz
- 20 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
A tetejére:
- 25 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál vaj
- 6 dkg kókuszreszelék
A kekszet darabokra tördeljük, nem kell túl apróra, így szebb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tejet hozzáadjuk és jól összekavarjuk. A kekszdarabokat egy tortaformába, vagy tálba tesszük és ráöntjük a csokoládés keveréket, összekavarjuk.
Ezután elkészítjük a tetejére is a finom csokiréteget. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és kekszes keverék tetejére öntjük, elkenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük. Amikor a csokoládé megdermedt, szeletelhetjük is. Forrás
TIPP: Nem csak háztartási kekszből készítheted! Használhatsz teljes kiőrlésű lisztes, vagy zabos kekszet. A vaj helyettesíthető kókuszzsírral.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!