Hétköznapi alapanyagokból igazi finomság, ráadásul sütni sem kell!

Hozzávalók:

  • 30 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej

A tetejére:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál vaj
  • 6 dkg kókuszreszelék

A kekszet darabokra tördeljük, nem kell túl apróra, így szebb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tejet hozzáadjuk és jól összekavarjuk. A kekszdarabokat egy tortaformába, vagy tálba tesszük és ráöntjük a csokoládés keveréket, összekavarjuk.

Ezután elkészítjük a tetejére is a finom csokiréteget. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és kekszes keverék tetejére öntjük, elkenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük. Amikor a csokoládé megdermedt, szeletelhetjük is. Forrás

TIPP: Nem csak háztartási kekszből készítheted! Használhatsz teljes kiőrlésű lisztes, vagy zabos kekszet. A vaj helyettesíthető kókuszzsírral.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!