Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis újabb nyugdíjemelést jelentett be 2025 februárjára. Ezzel együtt azt is megerősítette, hogy a következő év elején szintén számítani lehet a 13. havi nyugdíjra is. 

A pénzügyminiszter posztjában olvasható:

„A tavalyi 18,5 százalékos és az idei 6 százalékos nyugdíjemelés után a 2025-ös költségvetésben is biztosítjuk a januári emeléshez szükséges forrásokat, amelynek mértéke az éves várható inflációval megegyezően 3,2 százalék körül alakulhat.”

Varga Mihály megerősítette, hogy a magyar kormány 2025 februárjában már ötödik alkalommal fog 13. havi nyugdíjat fizetni.

„Ezzel párhuzamosan a költségvetési hiányt idén 4,5 százalékra, jövőre 3,7 százalékra, 2026-ra 2,9 százalékra csökkentjük, miközben az államadósság-rátát évről évre javítjuk” – írta a miniszter.

A hír nem mindenki örül egyformán. A miniszteri bejelentés alatt sok elégedetlen komment is olvasható. Itt van egy:

'A nyugdíjak reálértéke olyan mértékben csökken évről évre, hogy a 13. havi nyugdíj sem fedezi a különbözetet! Szóval a 13. havi nyugdíj igazából átverés, mert annyit csalnak az infláció mértékének megállapításával, hogy a 13. havi nélkül a nyugdíjasok csak lefelé húznák a fogyasztási statisztikát, sőt a GDP-t is.

A Kádár-rendszerben sem voltak magasabbak a nyugdíjak, viszont volt egy biztonságos 'ingyenes'egészségügyi rendszer, és azt is megoperálták, akinek egy vasa sem volt! A gyógyszerköltségek sem voltak a 'fellegekben', az élelmiszerárak, a rezsi kiszámítható volt és nagyon alacsony. Ma az átlagosan alacsony nyugdíjak mellé semmi hasonló nem társul.'  

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!