Nem nagy ördöngősség újra hófehérré változtatni a beszürkült ingeket, blúzokat, fehérneműt!

Néhány bevált módszer:

  • szódabikarbóna
  • oxigénes fehérítő só
  • sütőpor a mosópor mellé, vagy a mosógép dobba a ruhákra.

FONTOS! Ha már beszürkült az anyag, mindenképpen érdemes beáztatni egy napra, vagy éjszakára.

Próbáld ki: a folyékony mosószer (mindegy milyen márkájú)  kb. felét helyettesítsd mosószódával! Tegyél mellé egy kevés szódabikarbónát is. Normál öblítő helyett próbáld ki az ecetes öblítést. Nagyon szép fehérek lesznek a ruháid.

A reménytelennek tűnő valaha fehér zoknikat, törölközőket is megtisztíthatod, ha egy jó fazéknyi forró vízhez egy pohár ecetet öntesz, és ebben áztatod őket egy éjszakán át. Másnap mosógépben mosd ki őket.

Ha izzadtságfoltos, dezodornyomos az ing vagy blúz hónalja, só és citromlé keverékével dörzsöld be, és nemcsak a foltoknak, hanem a szagoknak is búcsút inthetsz.

A függönyök a cigarettafüsttől is besárgulhatnak. Ez esetben a sós vízben áztatás a legjobb módszer arra, hogy ismét fehérek legyenek. Áz áztatás után azonban mindenképpen mosd ki mosógépben az anyagokat.

A szódabikarbóna olcsó, és igen hatékony fehérítő. A már kissé megszürkült ruhák vagy függönyök fehérítéséhez engedj a kádba körülbelül 10 liter vizet, ebbe szórj fél kilogramm szódabikarbónát, és a keverékben áztasd néhány órát a nagyobb anyagokat. Utána öblítsd át, és kész is. Ha megteheted, a napon szárítsd a fehérített anyagokat, mert az erősíti a hatást.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!