Támogatja az emésztést, és véd az elhízástól is. Sőt: erős antioxidáns. Már készítem is!

Hozzávalók:

  •     10 gerezd fokhagyma
  •     pár fekete bors szem
  •     fél kg méz

Pucoljuk meg a fokhagyma cikkeket, majd vágjuk félbe. Tegyük bele egy tiszta befőttes üvegbe és töltsük rá a mézet, majd mehet bele pár szem fekete bors, ezután hagyjuk, hogy a keverék 5 napig érjen.

Használat:

Miután reggel kiszálltunk az ágyból, egy evőkanállal kell bevenni a készítményből, a kanálban legyen egy fél cikk fokhagyma és egy szem bors is.

Ez a keverék támogatja az emésztést, és véd az elhízástól is. Amikor elkezdjük a kúrát, a szervezetünk azonnal hozzálát a kalóriaégetéshez, és a fogyás is beindul, nem engedi, hogy a testünk felteljen vízzel. Elősegíti a tápanyagok optimális felszívódását, főként a B-vitamint és a béta-karotint tudjuk majd a leginkább hasznosítani.

A fekete bors is csodát tesz az emésztéssel, hiszen képes elpusztítani a bélrendszerben megtelepedő káros baktériumokat, és megakadályozza a gázképződést és a puffadást is. Erős antioxidáns, ami véd a káros szabadgyököktől, amelyek a rák kialakulásáért felelősek.

Érelmeszesedés ellen

Ilyenkor a vérerek falára a káros koleszterin és kalcium miatt lerakódások képződnek, ezek megvastagodnak, így az artériák és vénák elvesztik rugalmasságukat. Ez azért jelenthet gondot, mert így a stroke és a szívinfarktus esélye jelentősen megnő. A fokhagymás, mézes keverékkel ez megelőzhető.

Magas vérnyomás

Ugyancsak az eltömődött vérerek miatt rendszerint a magas vérnyomás is kialakul, de a fokhagyma éppen erre jó, hiszen hígítja a vért, így csökkentve a kialakult keringési betegséget.

Gyomor- és vastagbélrák

Sikerült bebizonyítani azt, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztásával minimalizálható a gyomor- és vastagbélrák kockázata. A férfiakra is jó hatással van, hiszen vágyfokozó hatása mellett a prosztatát is védi a fokhagyma, ugyanis Kínában megfigyelték, hogy azok a férfiak, akik naponta megettek pár cikk fokhagymát, 50 százalékkal csökkentették a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Kenőcsként is használható

Ez a csodaszer a bőrt megtámadó külső gombás és bakteriális fertőzések ellen is nagyszerű. Kenjük addig a problémás területet, amíg helyre nem jövünk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!