Így biztosan finom lesz, és nem veszít a tápértékéből sem.

Aki kételkedne a gyorsfagyasztott zöldségek minőségében, most megnyugtatjuk: a tasakban lévő zöldségeket akkor „szüretelik”, mikor azok kellőképpen megértek, ezután gondosan átválogatják őket, megpucolják, megmossák, feldarabolják és azonnal lefagyasztják, így tápértékükből mit sem veszítenek.

Rajtunk múlik, hogy megfelelően dolgozzuk-e fel. Ezeket a hibákat kell elkerülnöd ahhoz, hogy profi háziasszony révén tökéletesen készítsd el a gyorsfagyasztott zöldségeket!

1. Először is ellenőrizd le, hogy az adott fagyasztott zöldség igényel-e főzést

Néhány zöldségfaja akár a tasakból kiöntve is felhasználható, főzés nélkül. Ilyen például a fagyasztott kukoricaszem, amit egyszerűen főzés nélkül beleszórhatunk a salátánkba, vagy a fagyasztott karfiol, amit a turmixgépbe dobva, gazdagíthatjuk a turmixunkat.

2. Minden lefagyasztott zöldségfajta más-más kiolvasztási technikát igényel

Vegyük csak például a fagyasztott spenótot: érdemes szitába téve kiolvasztani, hogy közben a felesleges víz szabadon ki tudjon csöpögni belőle, így nem kerül a készülő ételbe fölösleges nedvesség. Természetesen, ha levest, vagy főzeléket készítünk, akkor tehetjük a fagyasztott zöldségeket kiolvasztás nélkül is a fazékba, hiszen ebben az esetben nem számít.

3. Felejtsd el a mikrót!

Mikor a zöldség kiolvasztására kerül a sor az embernek néha akár ösztönösen is az az ötlete támad, hogy tegyük be a mikrohullámú sütőbe, vagy még rosszabb, egy tál forró vízbe. Ha ezt választod, akkor ne csodálkozz, hogy a végeredmény egy elpuhult, kásaszerű valami lesz. Nem szabad ezt tenni a zöldségekkel, mert elvesztik a rugalmasságukat és roppanóságukat, ami rontja az élvezeti értéküket. Az egyik legjobb megoldás, ha egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olíva olajjal, befűszerezzük és magas hőfokon megpirítjuk. A végeredmény egy ínycsiklandó köret lesz.

4. Kevesebb főzési időt igényelnek

A fagyasztott zöldségek sokkal hamarább megfőnek, mint a frissek. A fagyasztott brokkoli és sárgarépa például feleannyi idő alatt is elkészül, mint a frissen szedett változataik. Ha a levesünket fagyasztott zöldségekkel gazdagítjuk, akkor mindig az utolsó fázisban adjuk hozzá őket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!