Hozzávalók:
- Liszt - 400 g / 2,5 csésze
- Sütőpor - 1 tk.
- Só - 1/8 tk.
- Vaj (hideg) - 200 g /10 evőkanál
- Natúr joghurt - 4 evőkanál
- Tojás - 1 darab
- Cukor - 4 evőkanál
Töltelék:
- Túró vagy ricotta, krémsajt - 500 g / 3 csésze
- Tojás - 1 darab
- Tojásfehérje - 1 db
- Natúr joghurt - 2 evőkanál
- Cukor - 4 evőkanál
- Vaníliás cukor - 1 tk.
Továbbá:
- Tojássárgája - 1 darab
- Tej - 1 evőkanál
- Porcukor
A forma 22 x 22 cm
Csésze - 250 ml
Tészta készítése:
A liszthez adom a sót és a sütőport. Mehet bele a felkockázott hideg vaj. Összemorzsoljuk.
Jöhet a joghurt, és a cukorral összekevert tojás. összekavarjuk, majd kézzel átgyúrjuk.
A cipót 2 részre osztjuk. a nagyobbikkal kibéleljük a tepsit, majd betesszük a hűtőbe a másik tésztával együtt.
Töltelék:
A túrót a hozzávalókkal elkeverjük, majd rúdturmixxal átdolgozzuk. A masszát egyenletesen elterítjük a tepsiben.
Díszítés:
A maradék tésztát kinyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Lehet virág, szív, vagy egyéb forma.
Ezeket ráhelyezzük a túrókrém tetejére, majd tejjel elkevert tojással egyenként megkenjük. Vigyázz, hogy ne folyjon rá a tojás a túróra!
Sütés: 180°C-on 35 percig
Végül porcukorral meghintjük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!