Hozzávalók:

  • Liszt - 400 g / 2,5 csésze
  • Sütőpor - 1 tk.
  • Só - 1/8 tk.
  • Vaj (hideg) - 200 g /10 evőkanál
  • Natúr joghurt - 4 evőkanál
  • Tojás - 1 darab
  • Cukor - 4 evőkanál

Töltelék:

  • Túró vagy ricotta, krémsajt - 500 g /  3 csésze
  • Tojás - 1 darab
  • Tojásfehérje - 1 db
  • Natúr joghurt - 2 evőkanál
  • Cukor - 4 evőkanál
  • Vaníliás cukor - 1 tk.

Továbbá:

  • Tojássárgája - 1 darab
  • Tej - 1 evőkanál
  • Porcukor

A forma 22 x 22 cm
Csésze - 250 ml

Tészta készítése:

A liszthez adom a sót és a sütőport. Mehet bele a felkockázott hideg vaj. Összemorzsoljuk.

Jöhet a joghurt, és a cukorral összekevert tojás. összekavarjuk, majd kézzel átgyúrjuk.

A cipót 2 részre osztjuk. a nagyobbikkal kibéleljük a tepsit, majd betesszük a hűtőbe a másik tésztával együtt.

Töltelék:

A túrót a hozzávalókkal elkeverjük, majd rúdturmixxal átdolgozzuk. A masszát egyenletesen elterítjük a tepsiben.

Díszítés:

A maradék tésztát kinyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Lehet virág, szív, vagy egyéb forma.

Ezeket ráhelyezzük a túrókrém tetejére, majd tejjel elkevert tojással egyenként megkenjük. Vigyázz, hogy ne folyjon rá a tojás a túróra!

Sütés: 180°C-on 35 percig 

Végül porcukorral meghintjük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!