Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors

A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Ha a hús már puha, beletesszük a csemege uborkát és a paradicsompürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

Köretnek tarhonyát (vagy rizst) ajánlok hozzá.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!