A tenyér egy sor betegséget képes jelezni. Csak észre kell venni!

Az emberek egészségi állapotáról árulkodhat a tenyér színe, az ujjak nagysága, a tenyér hőmérséklete.

Ha a nők tenyerén elvékonyodik a bőr az igen komoly üzenettel járhat, legtöbbször előrehaladott petefészekrákra utalhat, ez utólagos vizsgálatok során is alátámasztották.

A vastag csukló általában a koleszterinre hívja fel a figyelmünket. Ha valakinek kékes színű a tenyere az valamilyen szívproblémára vagy rossz perifériás keringésre utalhat.

Amikor a tenyér folyamatosan piros, és ezt nem egy fizikai tevékenység váltja ki, biztos lehetsz abban, hogy az adott személynek májproblémái vannak.

Ha gyakran zsibbad a tenyered, a szervezeted arra akarja felhívni a figyelmedet, hogy vitaminhiányban szenvedsz. Leggyakrabb esetben a szervezetednek szüksége van E, B1, B2, B12 és PP vitaminra, de azt is jelentheti, hogy alacsony a magnézium szintje a szervezetedben.

Azok a páciensek akiknek folyton izzad a tenyerük nagy valószínűséggel szenvednek valamilyen pajzsmirigybetegségben. Számos esetben bizonyul azonban be, hogy a vérszegénység is okozhat tenyérizzadást, a kalcium és vas hiányának következtében. Ezzel a problémával néznek szembe azok is, akik valamilyen nyirokrendszeri betegségben szenvednek. Forrás

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!