Van azonban néhány dolog, amelyekre jó, ha figyelsz, mert különben könnyen egy gusztustalan ragacs-tömeg lehet az eredmény.

A nokedli az egyik legnépszerűbb köret! Nagyon egyszerű és néhány perc alatt elkészíthető. Ha jól szervezed, a szaggatás és kifőzés sem tart sokáig, főleg, ha van egy jó szaggatód. Van azonban néhány dolog, amelyekre jó, ha figyelsz, mert különben könnyen egy gusztustalan ragacs-tömeg lehet az eredmény.

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg liszt
1 db tojás
2,5 dl víz (liszttől és tojásmérettől függően lehet valamivel több vagy kevesebb)

Elkészítése

Mielőtt elkészítenéd a tésztát, tégy fel egy kb. 3 literes lábosban vizet melegedni (ha van vízforralód, felét abban is felforralhatod – tégy bele 1 kiskanál sót.
A lisztet egy alkalmas méretű tálba teszed. Tedd bele a sót és keverd össze.
Beleütsz 1 db tojást, majd két-három részletben hozzáadod a vizet.
Összekevered, hogy egyenletes tésztát kapj, de ne keverd túl sokat – nem tesz jót a tésztának.
A forrásban levő víz tetejére helyezz szaggatót.
Méretétől függően tedd rá a tészta harmadát vagy felét. Szaggasd bele a vízbe és várd meg, amíg feljön a tetejére. (Ne maradjon tovább a vízben, mert túl puha lesz és össze fog ragadni.)
Hasonló módon főzd ki a másik két vagy másik adagot.

 

ÉS a titok:
Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így garantáltan nem tapad össze.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!