"Egy ember sem kérdezte meg, hogy honnan jöttünk. Egyszerűen csak kisétáltunk" - nyilatkozta egy Olaszországból hazatérő magyar.

Egy utazási portál egyik olvasója írta meg a lapnak, hogy sokadmagával érkezett ma meg Olaszországból, Ferihegyen azonban szó és minden nemű ellenőrzés nélkül átsétálhattak a kijáraton. A koronavírus kapcsán semmilyen ellenőrzést nem végeztek.

A Nápolyból hazaérkező utas a hétfő esti bejelentést követően tért haza a Wizz Air járatával, ugyanis a Ryanairrel ellentétben ők nem függesztették fel az olaszországi járatokat. Miután megérkezett Magyarországra, a következőket tapasztalta:

'A zökkenőmentes út után számítottunk a reptéren valami ellenőrzésre, ahogyan azt előző este a konzulátusi zöld számon is mondták, hogy testhőmérséklet ellenőrzés várható, ám a magyar reptéren semmilyen kontrollal nem találkoztunk. Hőkaput nem is láttunk, de egy ember sem kérdezte meg, hogy honnan jöttünk. Egyszerűen csak kisétáltunk az EXIT felirat alatt.”

A mai sajtótájékoztatón az operatív törzs elmondta: az Olaszországból most hazatérőket 2 hét önkéntes karanténra kérik, a határon egy idő után őket is szűrni és regisztrálni fogják. Azaz ellenőrzés jelenleg nincs.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!