Ez a savanyúság nyárson sült ételek mellé a legkiválóbb, de bármilyen sült hús mellé fogyaszthatjuk.
Nagyon könnyen elkészíthető és az eltevést követő második napon már fogyasztható is.
Hozzávalók
- 15 db nagy paradicsom
- 15 db hagyma
- 2–3 fej fokhagyma
A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál olaj
- 2-3 babérlevél
- 1 szegfűszeg
- 6–7 db szemes bors
Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.
Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre.
Minden üvegbe annyi levet öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig.
Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot. Forrás
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!